България е балкански шампион за мъже под 17 години! Във финала на първенството, което се проведе в Тирана, се изправихме срещу Турция и категорично ги надиграхме с 3:0 (26:24, 25:15, 25:15).

С изключение на първия по-равностоен гейм, нашите бяха тотални доминанти на терена в Албания. Жасмин Величков бе най-резултатен с 15 точки, а с две по-малко завърши Петьо Иванов. Берк Сентюрк отбеляза 8 точки за турския състав.

В мача за трето място Сърбия спечели с 3:2 срещу Румъния.

България взе и три от индивидуалните награди от Балканиадата. Петьо Иванов беше избран за най-добър волейболист на турнира. Величков стана диагонал №1, а Димитър Добрев е най-добрият либеро.

На първенството в Тираната тимът, воден от селекционера Десислава Величкова, записахме четири победи и даде само два гейма на съперниците си. Допуснахме два гейма само в първия мач срещу Румъния, а след това постигнахме чисти победи срещу Черна гора, Сърбия и Турция.

За отбора ни под 17 години предстой участие на Европейско първенство в Подгорица, Черна гора. Шампионатът стартира на 19-ти юли.