Мадс Педерсен (Лидл-Трек) спечели осмия етап от колоездачната Обиколка на Франция. Той бе с дължина от 201 километра от Либурн до Лимож.

Датчанинът спря хронометрите с време 4 часа, 12 минути и 26 секунди. Педерсен успя да се справи с конкуренцията на останалите специалисти в спринта, като най-близо до успеха бе Яспер Филипсен. Състезателят на "Алпецин-Декьонинк" обаче нямаше нужните сили в последните метри и стигна само до втората позиция. Трети остана Ваут ван Аерт, от състава на "Джъмбо-Висма".

Етапът бе белязан с отпадането на Марк Кавендиш, който получи травма в дясното рамо при падане 60 километра преди финала и бе принуден да прекрати участието си. За 38-годишния британец това бе последно участие в Обиколката на Франция.

В неделя е деветият етап от "Тур дьо Франс", който се очертава като много сериозно предизвикателство за всички участници. Той е от Сен-Леонард-дьо-Нобла до Пю дьо Дом с дължина от 182,4 километра. Ще бъдат преминати четири категоризирани изкачвания, като последното от тях Пю дьо Дом е от висша категория - с дължина 13,3 километра при среден наклон 7,7 процента.