Преди девет години половината фенове си тръгнаха от стадион "Минейрао“ в Бело Оризонте, Бразилия съкрушени, след като се случи немислимото. Това бе първата полуфинална среща на Световното първенство по футбол през 2014 година и се очакваше с нетърпение от всички фенове на футбола. Срещата между Бразилия и Германия трябваше да бъде титаничен сблъсък с непредвидим край, но това не се случи... всъщност първото не се случи. Второто определено бе факт. Вероятно единици са феновете, които очакваха такъв развой на събитията в онази кошмарна за цяла Бразилия вечер.

Преди това, в 1/4-финалния двубой на "селесао" срещу Колумбия, суперзвездата на тима Неймар получава контузия, а защитникът Тиаго Силва си изкарва втори жълт картон на турнира. По този начин двамата играчи пропускат полуфинала срещу Германия.

Въпреки отсъствията, мачът се очаква да бъде оспорван. Двубоят обаче завършва с поразяваща загуба за Бразилия с немислимото 1:7. Германия довежда резултата до 5:0 през първото полувреме с отбелязани четири гола в разстояние на шест минути и впоследствие прави резултата 7:0 през втората част. Все пак "селесао" отбелязва гол в последната минута и така срещата завършва 7:1.

Мирослав Клозе вкара рекорден 16-и гол на световни финали, изпреварвайки бразилската легенда Роналдо в листата на реализаторите за всички времена. Победата на Маншафта със 7:1 си остава най-гръмката победа в полуфинален мач на световните първенства. На финала възпитаниците на Йоаким Льов надвиха Аржентина с 1:0 след гол на Марио Гьотце в продълженията и Германия покори света за четвърти път в историята си.