Ливърпул ще се изправи срещу новака в германската Бундеслига Дармщат по време на предсезонната си подготовка, пише The Athletic. Контролата ще е стадион "Дийпдейл“, където играе местният Престън Норт Енд.

Проверката ще е на 7 август от 21:00 часа българско време и е първа за "червените“ след предстоящото им турне в Сингапур. Приятелският двубой не може да се проведе на "Анфийлд“, защото трибуната "Анфийлд Роунд Стенд“, която струва 80 милиона лири се ремонтира. Капацитетът ѝ ще се увеличи до 61 хиляди.

6 дни по-късно мърсисайдци започват новия си сезон в Премиър лийг с гостуване на Челси. Съоръжението ще бъде завършено в срок за първото домакинство, което ще е срещу Борнемут на 19 август.

Първата група играчи ще се върне от почивка тази събота, а останалите, които бяха ангажирани с националните си отбори - следващият вторник.

Къртис Джоунс и Харви Елиът ще се присъединят към отбора на Юрген Клоп последни, защото в момента са на Европейското първенство за младежи до 21 години. Снощи "Трите лъва“ достигнаха финала, където ще срещнат Испания след два дни.

Ливърпул ще проведе две контроли на лагера си в Германия. На 19 юли "червените“ срещат бившия състав на Илиан Мицански Карлсруе, а 5 дни след това съперник ще е Гройтер Фюрт. Впоследствие 19-кратният първенец на Англия заминава за Сингапур. Там отборът ще премери сили с Лестър на 30 юли и Байерн Мюнхен на втори август.