Без специфично очакване за класиране и резултат, но с ясното съзнание, че работа с отбора трябва да е добра са целите пред българския пилот във Формула 3 Никола Цолов преди следващия старт от календара, който е на пистата "Силвърстоун" във Великобритания.

Младият състезател на "ART Grand Prix" сподели, че се надява болидът му да бъде добре настроен и да няма проблеми за състезателния уикенд на пистата, на която ще кара за първи път.

"На симулатора Силвърстоун много ми хареса и бях много бърз. На Силвърстоун трябва да си бърз още от първата обиколка, за да тръгнеш силно и да подобряваш времената си. Ако изостанеш в началото, после нямаш време да догонваш. Надявам се, че пистата ще ми допадне. Бърза е, с хубав ритъм на каране, няма толкова спирания и ускорения от ниска скорост", допълни Никола Цолов.

Програмата на българския пилот на "Силвърстоун" започва утре в 10:45 часа със свободната тренировка, а в 16:10 часа е квалификацията. В събота спринтовото състезание е от 11:20 часа, а в неделя основната надпревара стартира в 10:20 часа.