Селекционерът на волейболния национален отбор на България до 21 години Андреа Буратини, коментира след приятелския турнир в София, който беше последната подготовка на тима преди Световното първенство, че българските национали имат шанс да стигнат полуфинал на предстоящия в Бахрейн форум.

"Трябва да играем добре. Не е лесно, но имаме шанс да сме на полуфинал. Когато сме там, може да планираме", каза Андреа Буратини пред сайта на Българската федерация по волейбол.

Той коментира, че на приятелския турнир в София, където България победи Бразилия и САЩ, но загуби от Иран, са присъствали все отбори - фаворити за световната титла.

"Освен тях трябва да добавя Италия. Миналата седмица играхме контроли срещу тях. Също така е Полша. Трябва да сме максимално концентрирани. Полша е в нашата група. Ако стигнем втората, може би Полша и Иран. От три отбора два продължават", подчерта специалистът.

В първия си мач на Световното първенство в Бахрейн младите български национали срещат отбора на Канада, а Буратини беше категоричен, че тимът ни трябва да играе на 100%, защото няма да е лесно.

"Трябва да мислим мач за мач, а не за класиране, място. Освен това няма никакъв смисъл да се говори какво нашият отбор е направил преди. За две години всичко се е сменило. Нашето внимание е към първия мач срещу Канада. Друго не ме интересува", каза още треньорът.