Поставеният под номер 8 в основната схема Яник Синер от Италия започна участието си на Откритото първенство на Великобритания по тенис с победа срещу аржентинеца Хуан Мануел Серундоло с 6:2, 6:2, 6:2 за около 90 минути игра на Централния корт.

Във втория кръг Яник Синер, който през миналата година постигна най-добрия си резултат на "Уимбълдън" и игра четвъртфинал, ще срещне друг аржентинец - Диего Шварцман. 98-ят в света латиноамериканец отстрани в първия кръг сърбина Миомир Кецманович с 3:0 сета.

Швейцарецът Стан Вавринка, който в турнирите от Големия шлем не е ставал шампион единствено на "Уимбълдън", започна участието си тази година с победа срещу намиращия се с 40 позиции по-напред в ранглистата на АТР Емил Руусувуори с 3:0 сета. 

Вавринка се нуждаеше от два часа и 20 минути, за да преодолее финландския си опонент със 7:5, 7:5 и 6:4.

Даниел Елаи Халан от Колумбия, който се намира на 85-то място в световната ранглиста, успя да поднесе изненада, отстранявайки 24-я поставен в основната схема на "Уимбълдън" Йошихито Нишиока.

Японецът не успя да повтори най-силното си представяне на тревните кортове във Великобритания от 2021 година, когато достигна втория кръг, след като не успя да спаси нито една от шестте точки за пробив пред неговия съперник и напуска турнира след 4:6, 3:6 и 3:6.