Въпреки че от две години не е част от Барселона, Лионел Меси още взима и има да получава пари от каталунците. Ще са нужни още 24 месеца, за да може всички суми да бъдат изчистени. Бившият капитан се съгласи да помогне на изпадналия във финансова криза клуб, като прие средствата да бъдат разсрочени във времето.

"Ще му се издължаваме чак до 2025 година. Става дума за разсрочени плащания, за които той е постигнал споразумение с предишното ръководство. Засега те са включени в сумата, която ние плащаме за заплати, но и зависи. Според новите правила на Ла Лига тези обезщетения не би трябвало да се броят към лимита ни по финансовия феърплей", сподели президентът на "лос кулес" Жоан Лапорта пред "Ла Вангардия".

Той повтори думите си от друго интервю преди дни, в което обяснява защо аржентинецът не се завърна на "Камп Ноу": "Разбирам защо той избра Интер Маями. Баща му ни каза, че му е било трудно в Париж и е искал да отиде някъде, където напрежението няма да е толкова голямо. Ако бе подписал с нас, Лео щеше да е поставен под същото голямо напрежение. Пожелавам му всичко най-добро в Маями, като в същото време тук ще му подготвим мега изпращане, когато той се завърне на обновения "Камп Ноу", поясни Лапорта.