Българските гимнастички спечелиха общо 17 медала (9 златни и 8 сребърни) в третото издание на международния турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова", което завърши в зала "Младост" в Бургас.

Девойки индивидуално Елвира Краснобаева и Никол Тодорова спечелиха 10 отличия - 5 златни и 5 сребърни. Краснобаева завоюва три златни и две сребърни, а Тодорова два златни и три сребърни.

При жените Лъчезара Пекова взе четири отличия - златен медал в многобоя и три сребърни на финалите на обръч, на топка и на бухалки.

Ансамбълът за девойки взе злато в многобоя и на финалите на отделените уреди - с пет въжета и с пет топки. Тимът е в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.

Възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова изпревариха грациите от Южна Африка, които останаха втори в многобоя и на двата финала.

Това беше последна проверка за състезателките преди Световното първенство за девойки, което ще се проведе следващия уикенд (7-9 юли) в Клуж-Напока, Румъния.