Славия спечели с 3:2 срещу Септември София във втората си приятелска среща по време на летния подготвителен лагер. С два гола за "белите" се отличи младият Роберто Райчев, който влезе като резерва и се разписа през второто полувреме.

В 12-та минута Джорджо Димитров игра с ръка в наказателното поле на отбора от втора дивизия и Тони Тасев откри резултата.

След почивката новият треньор на "белите" Хосе Мария Бакеро направи множество промени в състава. В 57-та минута Сибиру Кейта отправи диагонален удар, който бе избит, а при добавката Райчев удвои.

Септември изравни в рамките на около 180 секунди. В 64-та минута Атанас Кабов се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Емил Мартинов в наказателното поле, а Борислав Маринов преодоля Николай Кръстев.

Четвърт час преди края на редовното време испанецът Йон Бакеро подаде за Роберто Райчев, който финтира защитата на Септември и с премерен удар от наказателното поле оформи крайното 3:2, осигурявайки втория пореден успех за столичани по време на лятната подготовка.

Следващата проверка на Славия е на 4 юли с новака в елита Крумовград.