Даниил Медведев заяви, че вече може да показва добра игра и на тревна настилка. Руският тенисист говори пред медиите за отношението си към различните видове кортове.

"Все още имам най-голяма увереност на твърда настилка. Там спечелих най-големите си титли. На други повърхности дори не се доближих до трофеите. Но сега най-накрая знам, че мога да играя добре и на клей. Спечелването на Мастърса в Рим беше невероятно. Има страхотни играчи на клей, които не са печелили Мастърс, така че това е нереалистично.

Знам, че мога да играя добре на трева. Просто имам много повече увереност при твърдата настилка. Но на всяка повърхност се опитвам да спечеля, опитвам се да бъда най-добрият, дори ако нещо не се получава. Затова всеки сезон давам всичко от себе си на клей и трева, макар че повече харесвам "хард".

В момента "Уимбълдън" е турнирът, на който записах най-лошия си резултат - четвърти кръг. На "Ролан Гарос" имах четвъртфинал. Така че искам да променя това. Струва ми се, че мога да се справя добре, но както винаги има много трудни противници, които не искат да успееш", каза Медведев.