Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе и негови съотборници в националния отбор призоваха за прекратяване на безредиците във Франция.

Припомняме, че на 27 юни местната полиция застреля и уби 17-годишно момче в Нантьор, което според тях отказало да изпълни исканията им. След случката в социалните мрежи започнаха да се появяват призиви за протест срещу служителите на реда.

"Играчите на Франция призовават французите да спрат настоящите безредици във Франция, които започнаха след смъртта на 17-годишен тийнейджър. Свидетели сме на проява на народен гняв, чиято същност разбираме, но чиято форма не можем да оправдаем. Вие унищожавате вашата собственост, вашите квартали, вашите градове, вашите места, където да растете и да бъдете с хората. Много от нас идват от работническите квартали и споделяме тези чувства на болка и тъга. Но към това страдание се добавя и болката от безпомощното наблюдeние на истинския процес на самоунищожение. Насилието не решава нищо, особено когато неизбежно и неумолимо се обръща срещу тези, които го изразяват, техните семейства, техните близки и техните съседи“, написа Мбапе в Twitter.