Елвира Краснобаева поведе в многобоя на МТ "Жулиета Шишманова", Никол Тодорова временно е на втора позиция. Четири от четири възможни финала за грациите

(обобщение на първия състезателен ден)

Днес в зала "Младост", гр. Бургас стартира Третият Международен турнир по ФИГ за Приз "Жулиета Шишманова". В надпреварата участие взимат състезателки от 15 държави, сред които България, Германия, САЩ, Украйна, Италия и др.

При девойки старша възраст България е представена от двете ни национални състезателки Елвира Краснобаева и Никол Тодорова. След съчетанията с обръч и топка, Елвира Краснобаева оглави многобоя със сбор от 62.550 (31.100 на обръч и 31.450 на топка).

Другата ни представителка Никол Тодорова събра общ актив 61.700 (31.500 на обръч и 30.200 на топка) след първите две съчетания и заема временно второ място. И двете грации представиха изключително силно и стабилно своите композиции и заслужено заемат призови места в класирането.

Четири от четири възможни финала за двете грации в края на първия състезателен ден. Припомняме, че по регламент се класира по една представителка от страна, но страната- домакин има право да излъчи още една представителка.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и лента, след което ще знаем призьорите в многобоя и финалистите на отделните уреди.

Състезанието продължава утре от 09:00 часа в зала "Младост" и може да се проследи "НА ЖИВО" - ТУК.

Главен съдия на Международния турнир по ФИГ е генералният секретар на БФХГ - Росина Атанасова. Главен съдия на съпътстващия международен турнир е

Невяна Владинова - вицепрезидент на БФХГ. Арбитри на Турнира са

Мария Гигова - трикратна световна шампионка, почетен член на ФИГ и възпитаничка на Жулиета Шишманова и Даниела Велчева - председател на Съдийската комисия към БФХГ.