Националният отбор по волейбол на България до 19 години заминава на лагер във Франция, на който ще изиграе три контролни срещи срещу състава на Бразилия, преди да се отправи към Южна Америка за участието си Световното първенство в Аржентина през август.

След подготовката във Франция, предстои Балканиада в Албания. Срещите с Бразилия са генерални репетиции за нашия тим, коментира селекционера на отбора Мирослав Живков пред официалния сайт на Българската федерация по волейбол.

"Във Франция ще играем три контроли с Бразилия. Това са първите ни генерални репетиции, в които ще търсим израстване на отбора, изясняване на състава, на който ще разчитаме. Ще проверим моментната форма на всеки състезател и съответно индивидуалните качества. Така трябва да влязат в колективни отборни действия, които да ни доведат до добър резултат", каза Живков.

Той обясни, че групата ни е от 16 волейболисти и всички те ще вземат участие в контролните срещи с Бразилия.

"През първата част имахме за цел да подготвим отбора, за да има необходимите физически и технически качества. Благодарение на тях ще влезем в игрови ритъм и да се подготвим по най-добрия начин. Влизаме в етап, в който ще търсим спортно-техническа реализация, ще търсим необходимия брой контроли", добави наставникът.