Националката по бокс на България - Светлана Каменова (57 кг), започна участието си в боксовия турнир на третите Европейски игри в Полша с победа. Бронзовата медалистка от световното първенство в Ню Делхи тази година надви румънката Мария Нечита с единодушно съдийско решение (30:26, 30:26, 30:27, 30:25, 30:26).

Носителката на Купа "Странджа" за 2022 г. доминираше от първата до последната скеунда във всеки един аспект. Светлана нанесе изключително точни удари в тялото и главата на съперничката си, която така и не успя да намери верен ход в защита. Каменова се справяше чудесно и в контраатаките си, като всички наченки за атакуваща игра на Нечита бяха засрещани с крошета в главата.

На четвъртфиналите българката ще срещне победителката от двубоя между финландката Вилма Витанен и полякинята Юлия Шеремета.

Втората среща от днешния ден на турнира с българско участие е тази на Хавиер Ибаниес (57 кг). Натурализираният ни национал ще премери сили с украинеца Тарас Бондарчук в двубой, който се очаква да започне около 15:45 часа.

Половин час по-късно на ринг Б Рами Киуан (71 кг) пък ще боксира с европейския шампион Вахид Абасов (Сърбия). Програмата ще закрие представителят ни в тежка категория Йордан Морехон. Той се очаква да дебютира на Европейските игри около 21:30 часа. Негов съперник ще бъде италианецът Диего Ленци. Може да проследите срещите на следния линк.