Ивайло Петев, треньор на българския шампион Лудогорец, коментира успеха с 3:0 над Локомотив (Пловдив) в контрола, играна на лагера в Банско.

"Този мач беше по-добър от предния, чисто игрово. И това беше нашата идея. Нормално е, в подготвителен период сме и не мисля, че сме изиграли някакъв страхотен мач. Но ако съпоставя първия и втория мач, този двубой беше по-добър, имаше повече ситуации. За мое учудване, играчите бяха доста по-свежи. И всеки се стараеше да си покаже потенциал", започна Петев.

Той беше попитан и колко е готов отборът 2 седмици преди старта на Шампионска лига:

"Ще видим като му дойде времето. За мене е радващо, че бяхме по-добри от предния път. Последния двубой, който ще изиграем, трябва да бъде по-добър от днес и това е най-важното. 11-и юли е датата и ние трябва да сме готови за тогава".

Cпас Делев, който имаше мачове за националния отбор, игра в проверката днес, докато капитанът на България Кирил Десподов остана извън групата. Петев заяви, че това е продиктувано от факта, че Делев има повече тренировки.

"Дадохме на Спас 20-30 минути, докато за Кирил Десподов преценихме, че е по-добре да остане извън групата и да влезе в следващата проверка. Вердон не игра, защото се присъедини вчера към лагера, докато Бърнард Текпетей усеща нещо в бедрото отзад и това е притеснително. Най-вероятно ще му трябва и пауза, за да се възстанови напълно".

Новото попълнение от Германия е само на няколко тренировки и не можем да говорим колко е готов, коментира 30-годишният ляв бранител Марсел Хайстер треньорът на шампионите. След това открехна вратата за бъдещите трансфери и заяви, че е напълно възможно да има изходящи такива.

"Да, къса е паузата за първенствата, но такава е програмата на УЕФА. Ние нищо не можем да проверим в това отношение. Най-добре трябва да използваме времето за подготовка и да сме готови. Трябва да се адаптираме, завърши треньорът, който донесе дубъл за разградчани през изминалата кампания.