Футболната сага с бъдещето на Килиан Мбапе може да приключи по-рано от очакваното. Националът на Франция е трансферна цел номер 1 на Реал Мадрид от няколко сезона, но през последните години сделка между Пари Сен Жермен и испанския клуб така и не се осъществяваше.

Това обаче може да се промени още това лято, след като преди две седмици световният шампион с Франция от 2018-а обяви, че няма да поднови договора си с ПСЖ, който изтича догодина.

Малко след това Мбапе добави, че той ще остане в Париж и през следващия сезон, но в такъв случай вероятността Мбапе да си тръгне от ПСЖ като свободен агент бе повече от реална. Това изглежда не се е харесало на катарските собственици на шампиона на Франция, които са форсирали преговорите с "кралския клуб".

Според няколко испански издания, двете страни са постигнали договорка за трансферната сума, която възлиза на 220 милиона евро+30 милиона бонуси.

Някои европейски издания дори твърдят, че 24-годишният Мбапе ще бъде официално представен като играч на Реал на 22-ри юли.