Александър Везенков изчаква официална оферта от отбора от Националната баскетболна асоциация Сакраменто Кингс преди да вземе решение къде ще играе през следващия сезон.

Българският баскетболист изведе Олимпиакос до финал в Евролигата, стана шампион в Гърция, взе наградата за MVP на най-авторитетният баскетболен турнир в Европа, а след приключването на драфта в НБА, отборите вече могат да преговарят с играчи.

Пазарът за трансфери и свободни агенти официално стартира на 1 юли и в началото на месеца вече се очаква решение за българския играч, който беше избран в драфта през 2017 година.

Според информация на калифорнийското издание dailyrepublic.com офертата към Александър Везенков ще е минимум 4 милиона долара на сезон и максимум малко над 7, отделно Сакраменто ще трябва да плати и за правата му, което означава, че трябва единствено българският баскетболист да се съгласи.

Олимпиакос изразиха желанието си да задържат MVP на гръцката лига в последните два сезона и през следващата година, но според медии в Испания, ако офертата от САЩ е достатъчно добра за Везенков, то се очаква той да премине в калифорнийския тим.