Антверпен спечели титлата в белгийското първенство.

Съставът зааслужи титлата за сметка на Генк и Юнион Сен Жилоаз, като рамките на около 5 минути и трите отбора бяха начело във временното класиране.

В последния кръг от плейофите на първенството Антверпен, който бе трети след редовния сезон, стигна до равенство 2:2 при гостуването си на Генк и събра 47 точки, с една повече от Генк и Юнион Сен Жилоаз, които останаха с по 46.

Юнион бе в най-добра позиция да стане първенец, но допусна домакинска загуба с 1:3 от играещия само за своята чест Брюж.

Юнион водеше с 1:0 до 89-та минута с гол на Симон Адингра в първите секунди на второто полувреме. Брюж успя да изравни минута преди края на редовното време чрез японеца Шон Хома. Във втората минута на добавеното време Ноа Ланг вкара второ попадение за Брюж, а в десетата минута на продължението Сисе Сандра реализира за крайното 3:1 в полза на Бюж.

Допуснатият гол от Юнион в 89-та минута прати титлата в ръцете на Генк, който по това време водеше с 2:1 на Антверпен след голове на Толувалесе Арокодаре в 45-та минута и Браян Хейнен в 75-та. За Антверпен бе вкарал Гирано Керк, който се разписа в 58-та минута.

Шампионският гол за Антверпен падна в четвъртата минута на продължението, когато централният защитник Тоби Алдервейрелд реализира за 2:2. Веднага след това гостите от Антверп останаха в намален състав след червен картон на Мишел-Анже Баликвиша, но Генк нямаше време, за да стигне до победата и титлата.

Това е пета титла за Антверпен в клубната история и за първа от сезон 1956/57.