Старши треньорът на Арсенал - Микел Артета, говори след последния шампионатен мач на "артилеристите" за този сезон. "Топчиите" финишираха на 2-ро място в крайното класиране на Висшата лига, въпреки че през по-голямата част от сезона бяха лидери. Лондончани спечелиха последната си среща, побеждавайки с разгромното 5:0 гостуващия тим на Уулвърхемптън.

"Основната ни цел беше да се класираме за Шампионска лига и я изпълнихме", каза испанецът.

"Започна първенството и след всеки мач имахме чувството, че се движим в правилна посока и енергията и духът бяха наистина добри. Вярвахме си", допълни Артета.

"Не очаквахме да завършим на второ място. Мисля, че това е третото най-добро постижение като победи в историята на клуба. Направихме много, не недостатъчно, за да сме първи. Разбираме какво е нивото. Ако искаме да се борим за титлата, трябва да сме много по-добри през следващия сезон", добави испанецът.

"Ще бъде предизвикателство, но ще имаме възможности и основното е да бъдем постоянни и по-добри. Това може да искаме от всеки", каза още Артета.

"За жалост не спечелихме трофей, каквото бе целта ни, но мисля, че направихме добър сезон, много добър дори. Изградихме добър състав, феновете са зад нас и ни помагат много", каза нападателят пред клубния сайт.