Камен Василев с Mitsubishi Lancer Evo X завърши на четвърто място в серия “Макси" в първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, който се проведе в Хасково през изминалия уикенд.

Това е първо състезание на пилота на родна земя след пауза от повече от една година. През настоящия сезон пилотът се състезава за нов отбор - АСК “Елена Тийм". За тазгодишната кампания, Василев е и с нов дизайн на своето Mitsubishi Lancer.

В съботните тренировки Василев записа на два пъти пето време, след като и през двата тренировъчни манша имаше проблем със спирачната система на своя автомобил. Механиците на отбора работиха до късно вечерта в събота, за да отстранят появилият се проблем. В състезанието, Василев успя да спечели една позиция и да завърши на четвърто място.

“Доволен съм от първото състезание за сезона. В неделя нямахме проблеми с автомобила, за разлика от съботния ден, в който имахме грижи със спирачната система на автомобила. Мисля, че тази година ще е доста по-интересна в нашия клас, след като бяха въведени рестрикторите", сподели Василев след края на състезанието.