Ботев Пловдив посреща Славия в 4-я кръг от плейофите на Първа лига в 20:00 часа.

Отборите са в групата, разпределяща местата между седмата и десетата позиция. Домакините със сигурност ще завършат сезона на десето място. “Канарчетата" са с 32 точки и са на 10 зад деветия Локомотив София. При оставащи 3 кръга до края на първенството, дори и Ботев да спечели всяка една среща, отборът не може да достигне "столичните железничари".

До момента от началото на плейофите най-старият клуб в България е записал 3 поражения, в които има отбелязан само един гол. По-лошото е, че до момента, откакто откриха обновения стадион “Христо Ботев", Ботев няма нито едно попадение пред собствена публика. Негативите доведоха до раздялата с Бруно Балтазар. Неговото място зае Стефан Стоянов, за когото днешният мач ще е първи начело на “канарчетата".

Славия се доближава до баража за Европа. Към момента “белите" са първи в групата (седми в общото класиране) и водят на 5 точки пред втория Арда. Ако днес кърджалии не победят Локомотив София, а Славия победи Ботев, още след този кръг възпитаниците на Ангел Славков могат да се готвят за бараж срещу четвъртия.

От началото на плейофите Славия все още няма загуби - една победа и две равенства. “Белите" са вкарали два гола в тези 3 срещи, но защитата им е допуснала едно попадение. Столичани ще са без Владимир Николов и Емил Стоев, които ще изтърпят наказание заради натрупани картони, а Светослав Вуцов, Кристиан Димитров и Кристиян Стоянов са контузени.

Преди две седмици двата състава играха в столицата и Славия победи с 1:0. По-рано през сезона “белите" и “канарчетата" се изправиха още 3 пъти - два пъти в редовния сезон и веднъж за Купата. Равносметката от тези 3 срещи е една победа за Ботев на “Коматево", едно нулево реми в София и една победа за Славия у дома.