Един от най-вълнуващите мачове в професионалния бокс е по-близо от всякога. Дългочаканата битка между двамата световни шампиони в полусредна категория - Ерол Спенс и Терънс Кроуфорд, е била договорена между двамата американци и техните мениджъри, твърди ESPN.

33-годишният Спенс, който е носител на титлите на WBC, IBF и WBA ще се изправи срещу 35-годишния Кроуфорд, който държи пояса на WBO. Сблъсъкът все още не е обявен официално от промоутърите на двамата боксьори, но според авторитетната американска медия двамата са се съгласили на мач, който ще се проведе на 29-и юли в Лас Вегас.

Двамата непобедени американци са най-качествените боксьори в своята дивизия в последните 5 години, а мач между тях трябваше да се осъществи на няколко пъти, но преговорите винаги пропадаха заради разногласия между телевизионните им партньори и най-вече заради разпределението на генерираните финанси.

Според журналиста Майк Копингер, Спенс и Кроуфорд имат гарантирани 8-цифрени суми, а в договора за мача е добавена и клуаза за реванш, която трябва да бъде активирана най-късно до края на тази година.