Тимът на Валенсия излезе с гневно съобщение на клубния си сайт по повод тежкото наложено наказание на клуба, наложено от Дисциплинарната комисия към Кралската футболна федерация на Испания, по отношение на раситките обиди по адрес на Винисиус Жуниор в мача от 35-ия кръг в Ла Лига между Реал Мадрид и "прилепите".

“Валенсия е осъждал, осъжда и ще осъжда по най-категоричен начин всеки акт на расизъм или насилие. Подобно поведение няма място нито във футбола, нито в обществото и ние ще продължим да действаме по най-категоричния възможен начин, за да изкореним този бич. Поради тази причина от първата минута на срещата Валенсия си сътрудничи с полицията и всички компетентни органи за изясняване на събитията, случили се миналата неделя. Освен това приложихме максималната възможна санкция, като изгонихме доживотно от нашия стадион феновете, които полицията е идентифицирала заради расисткото им поведение", пишат от клуба.

От управата добавят, че категорично не са съгласни и са възмутени от наложената им санкция, като доказателствата, заради която им е наложена, според тях противоречат на докладите на полицията и на Ла Лига. От клуба заявяват още, че не са се запознали с предоставените доклади на Дисциплинарната комисия и не им е било дадено право на изслушване. “Прилепите" добавят, че са си сътрудничели с полицията и са изгонили доживотно от стадиона си виновните фенове.

“Поради тази причина считаме, че санкционирането и лишаването на всички фенове, които не са участвали в тези достойни за съжаление инциденти, от възможността да гледат своя отбор, е напълно непропорционална, несправедлива и безпрецедентна мярка, срещу която ще се борим", добавят от клуба.