Германският треньор на английския гранд Ливърпул - Юрген Клоп беше много разочарован след равенството на отбора си 1:1 срещу тима на Астън Вила в срещата от 37-ия кръг на Премиърлийг, с което "мърсисайдци" прекъсна серията си от 7 поредни победи, а освен това се отдалечиха и от четвъртото място и зона "Шампионска лига" през следващия сезон.

"Без значение как гледаме на мача с Астън Вила, този резултат е разочароващ. Борихме се за място в зона Шампионска лига, но съперниците събраха повече точки. Искаше ми се интригата да се запази до следващата седмица, но не успяхме. Ще се борим в Лига Европа. Нека направим този турнир наш. Не съм толкова разглезен. Това, че спечелихме билет за този турнир, само по себе си е постижение, защото и там ще имаме сериозни съперници. Нека да видим какво можем да направим там“, заяви Клоп на пресконференцията след мача.

Ливърпул имат 66 точки като са на 3 зад третия и четвъртия Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, които имат и мач по-малко и ще се нуждаят от равенства, за да си гарантират участието в Шампионската лига през следващия сезон.

"Мърсисайдци" гостуват в последния кръг на 28 май (неделя) на вече изпадналия Саутхамптън.