Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, похвали футболистите си след класирането на "джалоросите" за финала на Лига Европа. "Римските вълци" завършиха наравно 0:0 в гостуването си на Байер Леверкузен в реванша от полуфиналите на втория по сила международен клубен турнир на Стария континент.

" Едва ли щяхме да се класираме, ако не беше Крис Смолинг. След като загубихме Спинацола, а след това и Челик, можеше да стане много сложно. Дори и малките детайли имат значение. Смолинг се раздаде, но същото мога да кажа и за Бове. Имаме невероятен отбор и не знам дали мога да искам повече от тези играчи. Те заслужават нещо специално", заяви "Специалния".

"Дали съм влязъл в историята на Рома? По-важното за мен е да помагам на тези момчета да израстват като романисти и винаги да радват нашите привръженици. Днес имаме повод за радост, след като достигнахме до нов европейски финал. Севиля е много сериозен отбор, но първо имаме още работа в първенството, преди да мислим за финала", каза още португалецът.