Матей Казийски беше избран за най-полезен играч в петия мач от финалната серия в италианското волейболно първенство срещу Кучине Лубе. 38-годишният капитан на Итас Тренто изведе своя тим до пета титла на Италия, след като домакините от Трентино спечелиха петия мач от серията с 3:0 гейма. Капитанът Казийски реализира 13 точки за решителната победа, с която приключиха плейфите за златните медали при резултат 3:2 успеха в полза на Тренто.

От следващия сезон бившият български национал ще играе за Алианц Милано, въпреки че новината все още не е обявена официално от новия му тим.

"Това беше фантастична история с фантастичен край. През последните две години бяхме много близо до първото място, но най-накрая успяхме. Това е най-доброто, което можеше да се случи в края на престоя ми в Тренто. Този отбор има много светло бъдеще и без мен. Винаги ще бъда фен на Тренто. Развълнуван съм, както бях през 2008 година. Тренто не беше вдигал титлата почти десет години, а това е твърде дълго време", заяви българинът.