Наставникът на Локомотив София Станислав Генчев нямаше обяснение за тежката загуба с 0:3, която отборът му допусна от Арда в Кърджали от плейофите на Първа лига. Според него "столичните железничари" са подарили две попадения на съперника с играта си първата част.

"През първото полувреме подарихме два гола на Арда. Нямам обяснение за това. Съперникът се успокои и вкара още едно попадение след почивката. А можеше да сме на почивката 0:0 и видяхте, че имахме положение през второто полувреме на контраатака", започна той.

"Не мога да си обясня защо реагираха така моите футболисти при първия гол. Вместо да изнесат бързо топката, ние я върнахме назад и сами се изненадахме. Това е ситуация, която много повлия на мача. Ние нямаме чак такава серия от загуби, защото през седмицата победихме ЦСКА 1948, макар и за купата. Нямахме кой знае какви варианти за състава, защото и резервите Юлиан Ненов и Франса, които влязоха, бяха с контузии", призна Генчев.

"Ние сме си изпълнили целите през сезона - добре се представяме в първенството, стигнахме възможно най-далеч за Купата. Няма проблеми с мотивацията на футболистите. Те трябва да са спокойни, защото им предстоят най-хубавите мачове - не можем да изпаднем, не се борим непременно за седмото място. Играчите трябва да са спокойни и да играят с голямо самочувствие", завърши специалистът.