Испанският талант Карлос Алкарас, който вчера се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000", който се провежда на клей в италианската столица Рим, беше много щастлив да разбере, че освен завръщането на върха на световната ранглиста, той ще оглави и схемата на Откритото първенство на Франция по тенис.

"Чудесно е да бъдеш поставен под номер 1 на "Ролан Гарос", на турнир от Големия шлем. Истинска лудост", заяви Алкарас пред медии.

"Преди няколко години нямаше да повярвам, но сега съм много щастлив. Всъщност това не променя кой знае какво. Просто съм концентриран върху турнирите, върху играта ми и всеки мач. Но разбира се, това е нещо страхотно. Мисля, че напреднах доста за една година, имам повече опит, играх повече мачове", добави той. С оглед положението на легендата Рафаел Надал, със сигурност Алкарас ще бъде един от основните фаворити за трофея на Ролан Гарос.

"Бих казал, че само за година аз съм напълно различен играч. Чета играта по-добре от миналата година", добави новата испанска надежда в тениса.