Френският шампион ПСЖ преследва нова победа в Лига 1, с която да направи нова крачка към защитата на титлата си. Отборът на Кристоф Галтие гостува на тима на Троа в среща от 34-ия кръг в 21:45 часа, който се е насочил към изпадане и почти нищо не може да промени това.

Домакините не са побеждавали своя съперник от над 20 години и въпреки отсъствието на Лео Меси от групата за мача, който беше наказан от клуба си, трудно може да се очаква, че Троа ще сътвори нещо невиждано от много време.

Домакините са на 10 точки от спасението и по всяка вероятност, въпреки че през миналия сезон успяха да запазят мястото си в елита изглежда, че през този ще се завърнат в Лига 2. Това става все по-вероятно, защото Троа е с 16 мача без победа и това е вторият най-дълъг такъв период в историята на клуба.

Други два отбора играят един срещу друг в този кръг от 16:00 часа с шансове да се спасят. Нант приема Страсбург, а двата отбора са от двете страни на чертата с равен брой точки, така че това е директен сблъсък за увеличаване на вероятността и двата да играят в Лига 1 и през следващия сезон.

От 14:00 часа:

Анже - Монако

от 16:00 часа:

Аячо - Тулуза

Лориен - Брест

Оксер - Клермон

От 18:05 часа:

Олимпик Лион - Монпелие