Екипажът на “Flat-Out Motorsrpot" Пламен Стайков и Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 спечели рали-спринт “Дряново", първи кръг от националния шампионат по рали-спринт.

Дуото от Кърджали успя да спечели два от общо три етапа в състезанието. В първата отсечка Стайков и Кадир записаха равно време с това на шуменския тандем Мартин Сурилов и Здравко Здравков със Citroen C3 R5.

Във втората отсечка, първият български шампион в ERT2 успя да запишe време 7:52.3 минути, което бе с 2,4секунди по-добро от това на Сурилов.

В последната за състезанието отсечка Стайков бе по-бърз с близо три секунди и така приключи състезанието с аванс от 5,1секунди. На трета позиция завършиха Антон Титов и Александър Спиров с изоставане от над 2 минути.

“В първото си участие в Дряново видях една много добра организация на състезание, което е с уникални отсечки. Нямахме проблеми по време на състезанието. Изнадващо за нас бе темпото на Мартин Сурилов и Здравко Здравков, които успяха да ни накарат да натискаме още повече в последните два специални етапа. Надявам се през целия сезон да се радваме на такава конкуренция, която да ни кара да даваме всичко от себе си по време на целия сезон", сподели Стайков след състезанието в Дряново.