Селекционерът на унгарския национален отбор Марко Роси, който утре приема България в европейска квалификация, коментира на официалната си пресконференция преди срещата, че тимът му ще срещне силен отбор, а капитанът на Унгария Доминик Собошлай сподели, че той и съотборниците му трябва да влязат в мача с правилна нагласа. 

Според селекционера на тима би било фатално, ако Унгария подцени българския отбор, който претърпя поражение в домакинството си на Черна гора.

"Сигурен съм, че България ще бъде труден съперник. Ще се изправим срещу физически силен отбор с бързи нападатели отпред и солидна халфова линия и защита. Въпреки че загуби в първия си мач от квалификациите, въз основа на картината от срещата, той имаше много възможности за гол в мача срещу черногорците. Трябва да сме умни в преходите и притежанието на топката, не трябва да допускаме зони за бързите играчи на противника, защото те лесно могат да се възползват от това. Никой не може да подценява съперника си, особено ние нямаме причина да го правим", подчерта Марко Роси.

Той каза още, че въпреки победи през миналата година срещу Англия и Германия, унгарският тим не е стигнал нивото на тези футболни сили.

"Съперникът ни очевидно беше разочарован, че загуби първата си квалификация, сигурен съм, че ще се опита да вземе загубените точки в Будапеща. Българите следваха подобен тактически подход в предишните си четири мача, но го промениха срещу Черна гора, ние се опитваме да се подготвим правилно за всяка възможност", допълни Роси