Реал Сосиедад приема Рома в реванш от осминафиналите на Лига Европа. Двубоят започва в 22:00 часа на стадион "Реале Арена“ в Сан Себастиян. Преди седмица Рома победи с 2:0 с голове на Стефан Ел Шаарауи и Мараш Кумбула.

Домакините не са отбелязвали гол в турнира повече от 210 минути. За последно бе точен Брайс Мендес - на 27-и октомври при успеха с 2:0 като гост над Омония Никозия.

Тимът на Рома не е допускал гол в собствената си врата в последните си два мача от турнира. Реал Сосиедад записа две победи и една загуба в трите си домакинства от надпреварата.

"Баските" са в серия от три мача без успех на свой терен - две ремита и едно поражение. В мачовете като гост в Лига Европа този сезон Рома има една победа, едно равенство и две загуби.

"Вълците“ са в серия от четири мача без победа навън във всички състезания -едно реми и три поражения. В последните си шест мача Реал Сосиедад спечели една победа, три равенства и две загуби при голова разлика 5:7.

Рома спечели четири и загуби две от  последните си шест срещи при голова разлика 10:6. Наставникът на домакините Иманол Алгуасил не може да разчита на контузените Ариц Елустондо и Умар Садик. Римляните, водени от Жозе Моуриньо, нямат кадрови проблеми. Съдия на мача е Ищван Ковач от Румъния.