Рекордните над 4 милиона души празнуват по улиците на Буенос Айрес заедно с националния отбор на страната по футбол спечелването на третата световна титла. 

Аржентина спечели световната купа след 36 години чакане. Това се случи след успех над вече бившия световен шампион - Франция със 7:5 (3:3 след редовното време и продълженията) гола във финала на шампионата на планетата, който се проведе на стадион "Лусаил" в Катар. 

Множество феновете аплодират футболистите на Лионел Скалони, които постигнаха най-паметния триумф в аржентинския футбол през 21-и век.

Впечатляващото е, че празненствата в Буенос Айрес може да влезнат в рекордите на Гинес като най-голямото посетено събитие.

Рекордът за най-масов концерт в света се държи от рок легендата Род Стюарт, който през 1994-а година събра на плажа в Копа Кабана, Бразилия около 3 милиона и половина души. 

Ежегодният Хадж - поклонението на мюсюлманите в град Мека, Саудитска арабия, е друго от най-масовите струпвания на хора в света. Ежегодно между 1 и 2 милиона души стават част от поклонението.