Вратарят на аржентинският национален отбор - Емилиано Мартинес коментира представянето на тима и класирането на финала на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар.

30-годишният футболист на английския Астън Вила смята, че с всеки изминал мач "гаучусите" играят все по-добре на шампионата на планетата.

"Откакто започнах да играя в този тим, ставаме все по-добри. Ние не сме отборът от турнира Копа Америка. На финал сме за световната титла и сме една крачка напред", заяви Мартинес пред медии в родината си.

"Трябва да вярваме и да работим за това, което ни идентифицира. Вече имаме достатъчно талант. Мечтая да се завърна в Аржентина и да направя почетна обиколка с моите съотборници на Обелиска в Буенос Айрес", добави още той.

Емилиано Мартинес коментира и представянето на лидера и капитан на Аржентина - Лионел Меси.

"Обичам го (Меси). Това, което направи на Копа Америка, беше страхотно. Представянето му на това Световно първенство е нещо, което никога не съм виждал през живота си", завърши вратарят на двукратните световни шампиони.

Аржентина стигна финала на планетарния шампионат след успех с 3:0 над световния вицешампион от предходния Мондиал - Хърватия.