Играли сме и по-силни мачове. Важното е, че направихме още една крачка. Нямаме много време за празнуване, тъй като трябва да мислим за следващия мач, който е най-важният. Това заяви след победата на Аржентина над Хърватия селекционерът на южноамериканците Лионел Скалони.

В полуфинал на Световното първенство по футбол в Катар Аржентина победи с 3:0 Хърватия и се класира за финала.

След мача щастливият наставник на Аржентина Лионел Скалони каза, че са радва от успеха, още повече, че той е постигнат срещу един много силен съперник.

Той добави, че опитва да приема нещата възможно най-спокойно, но му е доста трудно, тъй като много добре осъзнава отговорността си, че заема място, за което мечтае всеки аржентинец.

В анализа си за мача Скалони посочи, че хърватите са влезли по-добре в двубоя, като са владеели повече топката. Той специално похвали работата на полузащитниците на съперника в тези минути. Специалистът подчерта, че футболистите му бързо са разбрали, че трябва да променят нещо. Лионел Скалони не спести суперлативи за играта на Хулиан Алварес не само заради двата гола, които вкара, но и заради огромната работа, която е свършил в помощ на защитата.

Селекционерът на Аржентина не пропусна да отбележи и приноса на голямата звезда на тима Лионел Меси, подчертавайки, че за него Меси е най-добрият футблолист в историята на футбола.