Треньорът на националния отбор на Мароко - Уалид Реграги разкри пред медии преди първия полуфинал на африкански отбор на Световно първенство по футбол, че феновете са един от основните фактори за доброто представяне на отбор на кралството. 

"Отборът ще играе в атмосфера като при домакински мач, а целият свят ще види лудата любов на феновете, което ще помогне на футболистите в битката за класиране на финала", заяви пред медии Реграги.

"За мен нашите фенове са най-добрите в света, може би наравно с бразилските и аржентинските. И се радвам, че целият свят вече знае за мароканските фенове. Това са луди момчета, които обичат страната си, клубовете си. В името на подкрепата могат да пътуват навсякъде с отбора. Утре ще имаме поне 20 000 привърженици, така че ще играем като у дома си, което е важно за нас“, добави още той.

"Основното нещо е отборният дух. Всички играчи знаят, че трябва да дадат максимума от себе си. Винаги играем като отбор и с добро отношение. За мен духът е всичко във футбола. Да играеш със сърцето е най-важното нещо “, категоричен беше наставникът на Мароко. 

Мароко излиза срещу актуалния световен шампион Франция във втория полуфинал на Световното първенство по футбол в Катар. Мачът е утре от 21:00 часа на стадион "Ал Бейт". 

Победителят ще се срещне на финала спечелилия срещата между Аржентина и Хърватия.