Берое прави много слаб сезон, а в последните мачове отборът се представя под нивото си. Под ръководството на новия наставник Николай Киров заралии все още нямат победа - 3 загуби и едно равенство. Съставът не е вкарал гол в тези срещи. Спечелената точка бе при гостуването на Пирин, а в последния кръг дойде загуба с 0:4 от Лудогорец у дома. 

Това е причината специалистът да действа с твърда ръка. Той е набелязал трима чужденци, които може би няма да са част от отбора през пролетния полусезон, пише "Тема Спорт". Това са полузащитникът Валентино Пулиезе, крилото Лукас Мартинс, както и Луизиньо. Тримата пристигнаха в Стара Загора прз лятото. Приносът им към отбора е минимален.

25-годишният швейцарски халф Пулиезе е играл в 7 мача от началото на сезона. Той нито веднъж не е започвал като титуляр и е изиграл само 65 минути. Бразилецът Мартинс взе участие в 10 двубоя, в 6 от които бе титуляр, но не вкара гол. Същото се отнася и за нападателя Луизиньо. В 11 срещи (5 като титуляр) той не отбеляза гол. 

Понастоящем Берое води подготовка за двубоя с Хебър, който е на 24 октомври от 20:00 часа.