Европейското подразделение на FORD обяви, че третото участие на легендата Себастиан Льоб с M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM ще се състои по време на емблематичното рали Сафари (Safari Rally Kenya 2022) в края на следващия месец, като пилотът отново ще седне зад волана на Ford Puma Hybrid Rally1.

Safari Rally Kenya 2022 ще бъде шести кръг от Световния рали шампионат (WRC 2022), а Льоб ще заложи отново на Изабел Галмиче (навигатор), която беше сред основните фактори за победата на Себастиан по време на рали Монте Карло в началото на сезона.

От Ford споделят, че през тази година се отбелязват 20 години от първото и единствено към момента участие на Льоб в Кения, когато той финишира на пета позиция и записа три етапни победи

"Със сигурност беше хубаво да разберем, че сме конкурентни в Португалия с Puma, което беше добре. Добре е да знаем, че Puma е много бърза и конкурентна на макадам. Кения е нещо много различно от Португалия, не познавам актуалната версия на ралито, изгледах няколко видеа на етапи, които са много различни и изглеждат сериозни с много големи камъни", споделя Льоб.

"Кения е доста невероятна: мисля, че е ралито от ккоето имам най-много спомени. Тогава Кения беше много различна, най-дългият етап беше 120 километра и всички ние имахме хеликоптер над автомобила си, за да оповести на дивите животни, че наближаваме в етапа. Сега е много различно и е по-скоро като типично WRC рали ...", допълва Себастиан.