Световната номер 1 Ига Швьонтек излиза срещу Чинвен Женг в търсене на 32-ра поредна победа и класиране на четвъртфиналите на “Ролан Гарос". Изумителната поредица на полякинята ще я изравни със знаменития поход на Жустин Енен Арден от толкова брой спечелени мачове в периода 2007-08 година. Швьонтек се присъедини към престижен “клуб" на само четири състезателки, които са успявали в кариерите си през това хилядолетие да запишат над 30 поредни победи.

По-голямата от сестрите Уилямс прави невероятен сезон, като записва последователните си успешни мачове между турнирите “Уимбълдън" и Линц. Тя спечели пет поредни трофея - “Уимбълдън", Станфорд, Сан Диего, Ню Хейвън и US Open, като добави и златни медали на сингъл и двойки от Олимпийските игри в Сидни.

Серина завърши 2012-а с 12 поредни победи, които се увеличиха до 20, преди загубата на четвъртфиналите на Australian Open от Слоун Стивънс. Впоследствие през февруари тя се завърна на върха в световната ранглиста и записа въпросните 34 последователни спечелени мача, също вдигайки пет купи - Маями, Чарлстън, Мадрид, Рим и “Ролан Гарос".

Жустин Енен печели 94% от мачовете си през 2007-ма (Серина постига 95% през 2013-та). Тя първо записва серия от 16 победи по пътя си към четвърта титла на “Ролан Гарос", преди да отпадне на полуфиналите на “Уимбълдън" от Марион Бартоли.