Бразилският ММА ветеран Глейсон Тибау се би с почти всички по време на участието си в UFC. Той започна с битка срещу Ник Диаз и стига до такава с Хабиб Нурмагомедов. 38-годишният Тибау изкара 11 години в UFC и в средата на 2018 година беше освободен заради серия от 4 загуби.

Тибау ще бъде запомнен с добрите си изяви в битката с Хабиб Нурмагомедов. Двамата се биха през 2012 година. Тогава Глейсон идваше след успех над Рафаел дос Аньос и беше в серия от победи. По онова време Хабиб тъкмо навлизаше в UFC и имаше само 1 победа при тях.

Към днешна дата Тибау продължава да се състезава. Хабиб от своя страна е в пенсия от 2 години и влезе в залата на славата на UFC. Легендата от Дагестан се оттегли с рекорд 29-0 в ММА и като шампион в лека категория на UFC.

И до днес много хора смятат, че Хабиб трябва да е 28-1 в ММА, защото загубил от Тибау. В битката им Хабиб спечели с единодушно решение, но всички ще се съгласят, че то беше доста пресилено с оглед на показаното в клетката.

"Хората винаги казват, че спечелих срещу Хабиб Нурмагомедов. Благодаря им. Всички говорят за тази битка, защото беше трудна и много равностойна. Вкарах повече удари и събаряния.

Мисля, че спечелих тази битка. Крайният резултат беше голяма изненада за мен и Хабиб. Говорих с треньорите си, които казаха, че е спорна битка, но я печеля.

Спомням си, че реферът вдигна ръката на Хабиб. Човек! Всички бяха изненадани. Хабиб плачеше, лудост.

Никога не съм забравил този момент, защото сега Хабиб е голямо име, корав човек, убива всички, сякаш са лесна битка. Тази битка беше много, много тежка, много равностойна“, каза Тибау пред MMAMania.com.

Тибау се завръща след няколко дни, за да се бие с Jarrah Al-Silawi на PFL 3 в Тексас.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове