Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах не скри радостта си от успеха с 3:2 над Виляреал и класирането на тима му на финал в Шампионската лига. Това ще е трето участие на мърсисайдци в битката за трофея в последните пет сезона и според египтянина това е невероятно постижение.

"Страхотно е да сме на финал. Да достигнем до тази фаза за трети път в последните пет сезона е невероятно. Сега ни предстои нов важен мач през уикенда. Утре е нов ден и трябва да мислим за него, но днес можем да се насладим на победата. Трябва да се радваме на тези победи, но от утре трябва отново да мислим за друг турнир", смята Салах.

"През първото полувреме ни бе трудно, но се прибрахме в съблекалнята, чухме думите на треньора и също си поговорихме помежду си. Ние сме топ отбор и затова знаем как да отговорим, дори и да губим с 0:2. Така резултатът стана по-вълнуващ. Знам какво искам от себе си през сезона в индивидуален и в колективен план. 30 гола и 15 асистенции са малко под поставената цел. Преди началото на кампанията исках да стигна кота 40 гола", призна още египтянинът.

Той сподели още, че иска на финала да играе срещу Реал Мадрид, а освен това коментира и темата за евентуалния квадрупъл.

"Близо сме до успеха във всички турнири, така че защо не? Още в групите на Шампионската лига изиграхме фантастични мачове и тогава казах, че ще спечелим турнира. Искам на финала да играем с Реал Мадрид. Сити са много корав отбор, играхме с тях няколко пъти през сезона, но ако ме питате, аз предпочитам Реал, защото имаме да им връщаме за загубения финал през 2018 година", завърши футболистът.