Реал Мадрид изигра поредния си магически мач в тазгодишното издание на Шампионската лига. Тимът на Карло Анчелоти губеше с 0:1 от Манчестър Сити на "Сантиаго Бернабеу" до 90-ата минута, но с два късни гола на Родриго (90', 91') в добавеното време направи знаменит обрат и вкара мача в продължения. В първото от тях Карим Бензема реализира дузпа, с която прати Реал на финал срещу Ливърпул. Двата отбора играха за трофея и през 2018 година, когато Реал спечели с 3:1 в Киев.

Манчестър Сити пропусна да се класира на финал в Шампионската лига за втори пореден сезон. След като изигра много силен двубой преди седмица на "Етихад" и победи с 4:3, днес тимът на Хосеп Гуардиола контролираше ситуацията и изглеждаше стабилно на "Бернабеу" през по-голямата част от двубоя.

Реал нямаше точен удар до 89-ата минута, но отборът на Карло Анчелоти успя по невероятен начин да спечели, както го направи и срещу Пари Сен Жермен, и в реванша с Челси, и този път срещу Манчестър Сити. Така Реал Мадрид е на финал за 17-и път.