Благой Иванов - Багата успя да се справи с Маркос де Лима.

Двамата премериха сили в прелимите на събитието UFC 274, което се провежда в Аризона. Битката им беше в тежка категория и нашето момче се поздрави с победата.

В първия рунд Маркос започна с хак кик, след което с лоу кикове. Той изрита Иванов в слабините и срещата беше спряна за кратко. Багата се възстанови бързо и се върна в боя. В първата половина на рунда де Лима пресираше вкара някои доста здрави бомби в главата на Багата.

Иванов ги пое и не даде задна. Във втората половина Багата започна да пресира. Той опита да пренесе боя на земята, но не успя. В този рунд де Лима вкара повече значителни удари и изглеждаше по-добре от Иванов.

Във втория рунд обаче, Багата беше този, който не спираше да пресира. Той нарани де Лима с леви крошета, но не търсеше нокаута, а вместо това влизаше в клинчове. Благой можеше да нокаутира де Лима в този рунд, но не се хвърли за нокаута.

Коментаторите очакваха това да е първата му победа с приключване в UFC, но не се получи. Иванов спечели рунда със своята преса и контрола в клинча.

В третия рунд двамата отново размениха попадения. Багата и де Лима вече бяха доста изморени. Де Лима залепи Багата към мрежата, но Иванов опита да го събмитне с гилотина. Маркос и Багата не бяха активни в клинча и рефера ги раздели.

Ляв от Иванов и удар в тялото от Де Лима. Нов клинч от двамата, където Багата контролира нещата. В края на рунда де Лима вдигна Багата, който се хвана за мрежата, но въпреки това беше свален на земята.

В крайна сметка битката стигна до решение, което беше единодушно за нашето момче - (29–28, 29–28, 29–28). Иванов отново впечатли със страхотна издръжливост и пое брутални удари от де Лима, които биха нокаутирали много бойци.

С тази победа Багата спира серия от 2 поредни загуби. Де Лима от своя страна се разделя със серия от 2 поредни победи.

Иванов може и да не побеждава с приключване в UFC, но за пореден път показа, че е трудна битка за всеки. Той продължава да няма загуба с нокаут в своята професионална ММА кариера.