България излиза за втората си контрола в Катар срещу световния вицешампион Хърватия днес от 17:00 часа. Това е последен шанс за наставника Ясен Петров да експериментира със състава преди началото на мачовете от Лигата на нациите, където пред "Лъвовете" е поставена задачата да се борят за първото място в своята Група 4 в Лига "С".

Националите никак не впечатлиха в първата си проверка срещу домакина Катар. Отборът ни загуби с 1:2. На моменти имаше някои проблясъци в играта ни, но общото впечатление бе, че националите не бяха на нужното ниво. Сега те ще трябва да покажат доста по-различно лице, защото срещу тях застава изключително класен съперник. В последните години Хърватия се превърна в един от най-силните отбори в Европа.

Доказателство за това е и второто им място на последното световно първенство в Русия преди четири години. Ако нашите момчета не покажат по-стабилна игра, рискуват да запишат тежко поражение, което ще се отрази доста негативно на самочувствието им, което и в момента не е особено добро.

Селекционерът на Хърватия Златко Далич още преди мача обяви, че срещу България ще експериментира и на практика ще излезе с втория си отбор. Това може да е плюс за "трикольорите", които ще имат доста по-голям шанс за добро представяне. Българите обаче не могат да си позволят и капка подценяване на съперника, в който дори и резервите изглеждат доста по-впечатляващо в сравнение с нашите футболисти.

Днешният мач ще бъде девети между България и Хърватия. Равносметката за нашия отбор не е никак добра. Досега можем да се похвалим само с 1 победа срещу "Шахматистите", като в същото време сме записали 5 загуби и 2 равенства, а головата разлика е 5:16. Последният двубой бе на 10 октомври 2015 година в Загреб, когато домакините спечелиха с 3:0 в европейска квалификация.