Килиан Мбапе се отличи с два гола и асистенция, а Франция разгроми с 5:0 Южна Африка в приятелски двубой, игран в Лил. За французите това беше седма поредна победа, като серията им започна след отпадането от Швейцария на Евро 2020. Дебют от първата минута направи Жонатан Клос. "Петлите" отправиха общо 27 удара към вратата на гостите и можеха да спечелят дори по-убедително. Световният шампион показа, че е в много добра форма преди жребия за груповата фаза на Мондиала, който ще се тегли в петък. Следващият мач на тима е на 3 юни срещу Дания в Лигата на нациите.

Белгия очаквано победи Буркина Фасо в поредната си контрола. Домакините се наложиха с 3:0, а над всичките на терена беше Леандро Тросар. Крилото на Брайтън отбеляза един от головете и асистира за другите два, дело на Ханс Ванакен и появилият се като резерва Кристиан Бентеке.

Преди няколко дни белгийците направиха 2:2 срещу Ейре в Дъблин, а днес посрещнаха в Брюксел полуфиналиста в турнира за Купата на африканските нации. Селекционерът на "червените дяволи" Роберто Мартинес предприе няколко рокади в състава, но това по никкаъв начин не се отрази негативно.