На Запад Енигма Фойерверк направи драматичен обрат срещу Славия, побеждавайки го с 80:77, след като преди това навакса 20 точки пасив. Двубоят се проведе в столичната зала "Триадица“.

"Белите“ стартираха много силно мача и след първата част дръпнаха с 29:15. Почти през цялата втора четвърт те поддържаха двуцифрен аванс, възползвайки се от многото пропуски на съперника, и на почивката водеха с 51:36. Преднината на Славия достигна 20 точки след паузата, но баскетболистите на Георги Давидов завършиха периода със серия от 10:0 и намалиха за 55:65. Подемът в играта на тима продължи и през последната част и четири минути преди края той стигна до пълен обрат. Последваха размени на водачеството, но Енигма успя да измъкне успеха.

Красимир Петров се отчете с 20 точки и 7 борби за успеха. Виктор Германов вкара 18 точки, Иво Славчев записа 14 точки и 8 борби, а с 12 точки и 7 асистенции е Васил Попов. За Славия Александър Ангелов отбеляза 15 точки. Калоян Панчев има 14 точки и 7 борби, а по 12 точки имат Даниел Тодоров (8 борби) и Марио Николов.