Марица Пловдив затвърди за пореден път, че е най-силният отбор в българския женски елит, след като тази неделя спечели своята осма поредна титла в НВЛ.

Състезателките на Борислав Крачанов записаха победа и във втория си финален мач от серията срещу столичния ЦСКА. В първия сблъсък маринчанки победиха с 3-1, а във втория двубой се наложиха с чисто 3-0 (25-16, 25-19, 25-12). Силвана Чаушева беше избрана за най-полезен състезател в двубоя.

Жълто-сините завършват на първо място в крайното класиране, грабвайки златните медали, среброто остава за отбора на ЦСКА, а “Розите" от Казанлък заслужиха бронза.

Освен титлата в НВЛ този сезон, Марица грабна и Купата на България, след като в края на януари спечели финала с варненския ДКС.

Печелейки и двете важни титли този сезон, пловдивчанки за пореден път потвърждават ролята си на хегемон в българския женски волейбол, като заслужено ще представят страната ни и през сезон 2022/2023 в най-силния европейски клубен турнир - Шампионска лига.

В двубоя в неделя, състоял се в пловдивската зала “Сила", домакинките доминираха напълно в мача срещу “червените" от ЦСКА.

Играта потръгна точка за точка в първия сет, но след 11-11, Марица успя да отбележи 7 поредни точки за 18-11. Без особени проблеми до края на гейма, състезателките на Борислав Крачанов отвориха мача в своя полза.

Вторият сет потръгна още по-добре за пловдивчанки (6-3, 14-8). Марица диктуваше напълно ритъма на игра и при 2-0 се доближи все повече до титлата.

Вдъхновени от своето пълно превъздходство, маринчанки не оставиха шанс на своите опонентки в третия сет, затваряйки гейма и мача на 12.