Отборите на Португалия, Северна Македония, Уелс и Швеция се класираха за финалните плейофи за достигане до участие на световното първенство в Катар в края на годината.

Два от полуфиналните двубои не се изиграха заради войната в Украйна. В първия от тях Полша се класира директно напред, след като Русия бе изключена от баражите. Другият, който противопоставя Шотландия и Украйна, е отложен, тъй като гостите няма как да се явят за мача в настоящия момент.

Мачът, който най-силно прикова вниманието на неутралните зрители беше в Палермо, където Италия посрещна Северна Македония. Европейският шампион допусна шокираща загуба с 0:1 и се прости с амбицията да играе на световното, докато западните ни съседи продължават да мечтаят.

Съперник на Северна Македония във финалния сблъсък ще бъде тимът на Португалия, който срази с 3:1 Турция в изключително интригуващ сблъсък.

Уелс също достигна до финалите, след като надви Австрия с 2:1. И двете попадения за "драконите" отбеляза Гарет Бейл. Съперник на Уелс ще бъде победителят от мача между Шотландия и Украйна, но все още няма яснота за датата.

В последния мач от програмата за деня Швеция надви Чехия с 1:0 след продължения и на финала ще се изправи срещу Полша.

По програма финалните двубои са насрочени за 29 март.