Отборът на Уругвай си осигури директно класиране за Мондиал 2022 след победа у дома с 1:0 срещу Перу и зае четвъртата позиция във временното класиране с 25 точки. Перу остана пети с 21, а до края на квалификациите остава един кръг. В него битката ще е за петата позиция, като с шансове да я заемат са Перу, Колумбия (20 точки) и Чили (19 точки). Спечелелият я ще получи шанс за бараж срещу представител на Азия.

Уругвайците стартираха колебливо квалификациите, но със силна финална серия от три поредни победи си осигуриха класирането. Голът срещу Перу отбеляза Хьорхян Де Араскаета, за когото това беше пето попадение в квалификациите.

В друг мач от кръга Колумбия срази с 3:0 Боливия и съхрани шансове да достигате до бараж за участие на Мондиал 2022. “Лос кафетерос" сложиха край и на серията си от седем мача без гол в квалификациите. Луис Диас даде аванс на Колумбия в 39-та минута, а през втората част Мигел Борха (72) и Матеус Урибе (90) довършиха започнатото. В последния кръг Колумбия се изправя срещу Венецуела в търсене на задължителен успех.